2018 Yılının Dekorasyon Renkleri ve Trendler-

Yeni yıl, yeni bir yaşam

2018 Yılının Dekorasyon Renkleri ve Trendler-

Yepyeni bir yıl, sadece takvim yapraklarını değil, aynı zamanda yaşadığımız çevreyi de değiştirir. Bu bağlamda mobilyadan aksesuara 2018 yılına damgasını vuracak pek çok dekorasyon ürünü, yaşamımızı değiştirmek için mağazalardaki yerini çoktan aldı. İşte 2017 yılında etrafımızda görmeye alıştığımız trendlere veda ederken yeni yılda merhaba diyeceğimiz trendler:

/resimler/2017-12/14/1728587956534.jpg 

Yeni yıl, yeni bir yaşam

2017 yılına açık renkli, modern tarzdaki dekorasyon ürünleri hükmetmişken 2018 yılı, bireyleri geçmişe götüren bir trendle karşımızda! Bu yıl, oturma ve yatak odalarında koyu; mutfaklarda ise açık renklerin hâkim olduğu mobilyalar ve dekorasyon ürünleri, bireylere nostaljik anlat yaşatacağa benziyor!

Oturma Odaları Huzurunuza Huzur Katacak!

“Klasiğe dönüş” olarak nitelendirilebilecek 2018 yılı dekorasyon trendinde oturma odaları, kişileri dinlendirecek alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların konforu düşünülerek tasarlanmış mobilyalar, kahve tonlarıyla huzurlu bir atmosfer yaratıyor. Eşyaların geçmiştekilerden farkı ise karmaşık süslemelerin üzerlerinde yer almıyor olması.

Yatak Odalarında da Tarz Retro!

2018 yılı, klasikle modernin bir araya geldiği bir yıl. Yatak odası mobilyaları da bu bakış açısıyla tasarlandı ve mağazalarda görücüye çıktı! Yatak odası mobilyalarında ahşap tercih edilirken dekorasyon ürünlerinde de mobilya ile uyum yakalanmış ve koyu kahve ile lacivert tonları tercih edilmiş.

Mutfak da Eve Uyum Sağladı!

/resimler/2017-12/14/1729440769954.jpg 

Yılın rengi kahve olduğundan mutfak da bu trende ayak uydurmuşa benziyor. Evin geri kalanıyla uyumu yakalaması adına mutfak mobilyalarında ve dekorasyon ürünlerinde kahvenin pastel tonları tercih edilmiş. Bakır eşyalar da bu yıl revaçta!

Evde Renk Harmonisi

2018 yılında, mobilya ve dekorasyon ürünlerinde olduğu gibi zeminde de ahşap kullanımı ön plana çıkıyor. Ahşap ürünleri tercih etmeyenler içinse açık tonlarda üretilmiş alternatif yer döşemeleri tasarlanmış.

Ev dekorasyonunun vazgeçilmez unsuru perdelerde de bu yıl değişim var! O kar beyazı tüller, yerini kahve ile daha uyumlu olan kreme; fon perdeleri ise koyudan yumuşak renklere bırakıyor! Diğer ürünlerde olduğu gibi perdelerde de göz yorucu detaylardan kaçınılmış.

Her ne kadar kahverengi ön planda olsa da geçişi çok keskinleştirmeyecek tonlarda koyu mavi de bu yılın gözde renklerinden. Duvarlarınızın bir bölümünü koyu laciverde boyayarak ev içerisinde ahenk yaratabilirsiniz. Kahve ile uyumu yakalayacağınız ve uzun yıllardır modası geçmeyen bir diğer renkse mor. Mor ve lacivert objeler de 2018 yılı dekorasyon ürünleri içerisindeki yerini çoktan aldı.

2018 yılının iç dekorasyon ürünlerinde kahve ve tonlarının kullanıyor olması sizi korkutmasın. Tasarımların şıklığı, karmaşık detayladan kaçınılmış olması ve tamamlayıcı ürünlerde kullanılan ışıltı, mekânları boğmayacak, size her dem huzur katacak.

Her sene evinizi baştan döşemeniz pek mümkün olmasa da yapacağınız ufak dokunuşlarla siz de 2018 trendine ayak uydurabilirsiniz. Kahve tonlarında alacağınız bir yatak örtüsüyle yatak odanızın, pastel tonlarda seçeceğiniz bir perde ve halı ile oturma odanızın, bakır araç gereçleri kullanmayı tercih ederek mutfağınızın havasını değiştirebilirsiniz…

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler