Çamaşır Suyu Zehirlenmeleri

Çamaşır Suyu Zehirlenmeleri

 Çamaşır Suyu Zehirlenmeleri

Çamaşır Suyu Zehirlenmeleri

  Çamaşır suları günümüzde temizlik malzemeleri içerisinde en çok tercih edilenlerden bir tanesidir. Bilhassa kadınlar iç mekanlarda çamaşır suyunu sıklıkla kullanmaktadırlar. Çamaşır suları dokunduruldukları noktanın rengi açtıkları için halk arasında da çoğunlukla psikolojik olarak çamaşır suyuyla silinen yerin temizi olduğu gibi bir yanılsama yer edinmiştir. Çamaşır suyu kullanan kişiler ne kadar fazla ise çamaşır suyundan zehirlenen kişiler de bir o kadar fazlalaşmaktadır. Çamaşır suyunun kimyasal yapısı ve kokusu insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Çamaşır suyu zehirlenmelerinde birçok belirti ortaya çıkmaktadır ancak belirtilere geçmeden önce çamaşır suyu zehirlenmelerinden nasıl korunulabileceği hakkında bilgi vermekte fayda var. Öncelikle çamaşır suyunun saklandığı alan kesinlikle kapalı bir alan olmalı ve kesinlikle bu alan mutfak içerisi olmamalıdır. Çocuklar üzerinde çamaşır suyu zehirlenmelerinin çoğu çamaşır suyunun içilmesi sonucunda gerçekleşmektedir. Bundan dolayı çamaşır suları kesinlikle çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.

  Çamaşır suyu kesinlikle diğer kimyasal maddelerle karıştırılarak kullanılmamalıdır. Örneğin lavaboları yıkamak amacıyla dökülen çamaşır suyunun üzerine tuz ruhu döküldüğünde bu koku boğaza temas ettiği an çamaşır suyu insanı zehirlemeye başlar. Çamaşır suyu kullanılacağı durumlarda kesinlikle deri ile de teması engellenmelidir bu gerek eldiven gerekse maske yoluyla yapılabilir. Çamaşır suyu zehirlenme belirtileri kendisini açıkça belli etmektedir. Bu belirtilere örnek verecek olursak; kusma, ishal, baş dönmesi, bulantı, cilt kaşıntıları, kızarıklıklar. Kişide böyle belirtiler gözlendiği durumda öncesinde de bir zehirlenme ihtimali var ise direkt olarak bir uzmana başvurulmalıdır. 

  Çamaşır suyu kullanılırken oldukça dikkat edilmelidir. Sırf dikkatsizlik yüzünden birçok insan zehirlenmeler yaşamaktadır. Bilhassa kadınlar bulaşıkları çamaşır suyu ile yıkadıktan sonra direkt olarak kullanmaya başlamaktadırlar. Ancak çamaşır suyunda bekletilmiş malzemeler çamaşır suyunun etkisi gidene kadar kaynar suyun içerisinde beklemesi gerekmektedir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.